Национален телефон
Влез 0 Количка
Категории

Филтър

13
6
7
9
13
2
2
2
7
13
39
25
11
1
5
3
7
8
9
15
14
1
6
2
3
1
2
47
26
73
2
1
27
47
Брой продукти
Сортиране
Продукт от брошурата
Продукт от брошурата
Продукт от брошурата

Фурни за вграждане

Фурната за вграждане е уред, който присъства във все повече съвременни кухни. Сред главните причини за това са удобството и комфортът, който тя носи на потребителите, множеството притежавани функции и екстри, както и широката гама от видове и модели фурни за вграждане, предлагани на пазара. Повече за преимуществата на фурната за вграждане за дома обаче ще поговорим по-надолу в текста. Преди това ще изясним какво точно представлява фурната за вграждане. И така, може да се посочи една основна разлика между фурната за вграждане и свободно стоящата печка. Тази разлика всъщност е много проста и очевидна. Фурни за вграждане наричаме тези фурни, които се вграждат в кухненските мебели. Те се монтират заедно с кухненския котлон, за да се улесни максимално процесът по приготвяне на различните ястия. Трябва да се отбележи, че фурните за вграждане се предлагат на сравнително по-високи цени от свободно стоящите печки. Именно това е една от причините, поради които все още някои потребители избягват закупуването им. В замяна на цената си обаче фурната за вграждане носи неповторимо удобство и комфорт, повече функции и разнообразни и елегантни дизайни.

Фурна за вграждане – основни предимства

Фурна за вграждане - основни предимства

Фурни за вграждане - Качествена работа

Време е да разгледаме по-подробно и основните предимства, които закупуването на фурна за вграждане носи на потребителя. Без съмнение фурната за вграждане ще направи готвенето доста по-лесно и удобно, а множеството й функционалности и допълнителни екстри ще гарантират отличния краен резултат. Ето какво ще спечелите от наличието на фурна вграждане във вашата кухня:

1. Удобство при готвене – може би главното преимущество, което се крие в спецификата на фурната за вграждане като кухненски уред. Особено ако са ви омръзнали непрекъснатото навеждане, взиране и дори отваряне на печката, когато трябва да проверите как върви процесът по приготвяне на съответното ястие. Е, вече ще си спестите всички тези неща благодарение именно на фурната за вграждане. По принцип вие можете до голяма степен да изберете мястото и височината, на които да поставите новата си фурна за вграждане.. Съветваме ви да направите избора си така, че фурната за вграждане да бъде на нивото на очите ви. По този начин ще е възможно да проверявате вашето ястие, без нуждата от постоянни навеждания, клякания и други подобни некомфортни стойки. Перфектният изглед към вътрешността на фурната за вграждане ще ви спести и отварянето на вратата по време на готвене. Действие, което често затруднява процеса по приготвяне на ястията и получаването на перфектен краен резултат.

2. Елегантен дизайн – съвременните модели фурни за вграждане се предлагат в разнообразни и изключително елегантни дизайни. Дизайни, които биха паснали на облика и атмосферата на почти всяко помещение. Можете да бъдете сигурни, че фурната за вграждане по никакъв начин няма да развали цялостния изглед. Даже напротив, ако изберете подходящия дизайн, който да бъде в перфектна хармония с останалата част от интериора в помещението, резултатът ще е една още по-елегантна и модерно изглеждаща кухня.

3. Богат избор – както вече казахме, на пазара се предлага изключително широка гама от фурни за вграждане. Те се различават по своя тип, модел, бранд, допълнителни функции и екстри. В този смисъл съвсем спокойно можете да съобразите избора си на фурна за вграждане със своите лични потребности и предпочитания. Ако отделите време, за да се информирате за главните характеристики на отделните типове и модели фурни за вграждане, сме абсолютно убедени, че ще направите избор, който напълно ще ви удовлетвори като потребители.

4. Допълнителни функции и екстри – съвременните модели фурни за вграждане вървят с редица допълнителни функции и екстри, предназначени да направят процеса по приготвяне на ястията значително по-лесен и удобен дори за начинаещите домакини. Започвайки от наличието на таймер за програмиране и свойство за готвене на пара, и стигайки до фурни за вграждане със самопочистващи функции. Всеки един от тези елементи ще ви донесе по-голямо удобство и комфорт, както и по-добър краен резултат при приготвянето на ястията.

Каква цена ще платите за фурната за вграждане?

Каква цена ще платите за фурната за вграждане

Фурни за вграждане - Полезна функция

Да, в днешно време цената не само на фурната за вграждане, но и на всеки друг кухненски уред е от първостепенно значение за потребителя. И това е разбираемо, предвид високата несигурност в икономическо отношение и ограниченията, които личните бюджети на повечето хора или семейства им поставят. Хубавото при фурните за вграждане, е че те се предлагат на пазара в различни ценови класове, които в своята съвкупност отговарят напълно на потребностите и възможностите на по-голямата част от потребителите. В каталога на магазини Техмарт най-евтините фурни за вграждане започват от под 200 лева, докато най-скъпите модели с множество допълнителни функции и екстри преминават над 1500 лева. Така че преценката за това колко пари можете да си позволите да дадете за фурна за вграждане и какви точно характеристики и функции са ви нужни, е изцяло ваша. Но при всички случаи ще имате възможността да се насладите на удобствата и комфорта, които носят тези уреди при приготвяне на ястия.

Електрическа или газова фурна за вграждане?

Електрическа или газова фурна за вграждане

Фурни за вграждане - доверете се на нас

За повечето потребители отговорът на този въпрос несъмнено е електрическа фурна за вграждане. И причините за това са няколко. Най-важната сред тях е, че електрическите фурни за вграждане носят доста по-добри крайни резултати при готвене. При тях топлината се разпределя по-равномерно във вътрешността на уреда, давайки възможност за еднакво нагряване на различните страни на яденето. Предимство, което прави електрическите фурни за вграждане напълно доминиращи на съвременния пазар. Малко са производителите, предлагащи в своите продуктови гами и газови фурни за вграждане. В този смисъл изборът ви по отношение на последната група ще бъде сравнително ограничен. И все пак газовите фурни за вграждане могат да са подходяща опция за потребители, които търсят уред на по-ниска цена и с по-малки разходи при работа.

Единична или двойна фурна за вграждане?

Единична или двойна фурна за вграждане

Фурни за вграждане - Нещо различно

Това е доста важен избор и зависи от личните предпочитания на съответния потребител. При двойните фурни за вграждане самата фурна може да бъде разположена в горната или пък в долната част на уреда. От друга страна, единичните фурни за вграждане са с по-малки размери, което ги прави удобни и приложими за вграждане на повече места в кухнята. Има и още една група фурни за вграждане, които се наричат компактни. Те са най-малки като размер и са предназначени за сравнително тесни кухненски помещения.

Обикновена, вентилаторна или мултифункционална фурна за вграждане?

Обикновена вентилаторна или мултифункционална фурна за вграждане

Фурни за вграждане - Оставете на нас!

Още един значим критерий при избора на нова фурна за вграждане. Този критерий се отнася пряко до процеса по приготвяне на ястия с помощта на уреда. И ако трябва да сме по-точни, до начина, по който се произвежда топлината във вътрешността на фурната за вграждане. Тук имате избор измежду три вида фурни за вграждане

– обикновена, вентилаторна и мултифункционална. В следващите редове ще разгледаме главните особености и отличителни характеристики на всеки отделен вид фурни за вграждане: - обикновена фурна за вграждане – наричана е още стандартна или конвенционална фурна за вграждане. Това всъщност е традиционният вид фурна за вграждане, включваща два нагряващи елемента. Както вероятно знаете, единият от тези нагряващи елементи се намира в горната част на фурната за вграждане, а другият – в нейната основа. В определени случаи последното може да се превърне в недостатък, тъй като позволява наличието на по-топли и по-студени места във вътрешността на фурната за вграждане. Често например храната, поставена в близост до горния нагревател, се приготвя по-бързо от тази, получаваща топлина от основата. Обикновените фурни за вграждане обаче са изключително подходящи за ястия и сладкиши, изискващи повече време за приготвяне и позволяващи обръщане или завъртане по време на процеса. Такива например са кейковете, суфлетата и различните видове питки и хлебни изделия.

- вентилаторна фурна за вграждане – вариант, който става все по-популярен в последно време. Наличието на вентилатор във фурната за вграждане спомага за относително еднаквото разпределение на топлината в нейната вътрешност. По принцип съществуват два типа вентилаторни фурни за вграждане. При първия от тях има един нагряващ елемент, разположен в близост до самия вентилатор. За другия тип може да се каже, че в него са включени фурни за вграждане, подобни на обикновените (тоест с два нагряващи елемента). Само че към тези нагряващи елементи е прибавен и вентилатор, който се намира в задната част на фурната за вграждане. Като най-голямо предимство на вентилаторните фурни за вграждане се посочва фактът, че поставената в тях храна се приготвя сравнително по-бързо. Причината за това е работата на вентилатора, който осигурява достатъчни количества топлина за всички части от вътрешността на фурната за вграждане. - мултифункционални фурни за вграждане

– мултифункционалните фурни за вграждане предлагат значително повече функции в сравнение с първите два вида. Обикновено те имат два нагревателя (отгоре и отдолу), грил и вентилатор. Най-хубавото е, че можете да използвате тези източници на топлина както в комбинация, така и поотделно. Но това не е всичко. По-голямата част от съвременните модели фурни за вграждане предлагат на потребителя и функция за размразяване. Като при някои фурни за вграждане функцията се изпълнява единствено чрез вентилатора, а при други е добавен и още един малък нагревател в основата. Така или иначе и при двата начина размразяването се осъществява изключително бързо и ефективно. Можем да кажем, че мултифункционалните фурни за вграждане осигуряват повече гъвкавост по отношение на опциите за приготвяне на храната. В същото време обаче трябва да бъдете по-внимателни при работата с тях, тъй като наличието на множество функции и съответно копчета и бутони е възможно да бъде доста объркващо за потребителя.

Други критерии за избор на фурна за вграждане

Други критерии за избор на фурна за вграждане

Фурни за вграждане - Нека бъдем доволни

Има и още няколко елемента, които могат да окажат значително влияние върху вашия избор на фурна за вграждане за дома. На първо място това са допълнителните функции и екстри, които отделни модели или видове фурни за вграждане притежават. Не е за пренебрегване и брандът, към който принадлежи съответният уред. Той може да ви ориентира относно качеството, ефективността и надеждността във времето на фурната за вграждане. Нека сега да разгледаме поотделно допълнителните критерии за избор на фурна за вграждане:

- функции за самопочистване – ако говорим за модерните модели фурни за вграждане, то самопочистването е една от най-популярните и търсени от потребителите функции. По принцип тази функция може да се осъществява по няколко начина. Някои фурни за вграждане имат специални програми, позволяващи им да нагреят вътрешността си до около 500°C. Температура, която води до размекване на всички остатъци от храна и други нечистотии и лесното им премахване впоследствие. Наличието на подобна програма обаче почти винаги оскъпява значително фурната за вграждане. Сред другите опции, предлагани на пазара, са почистване чрез пара, както и стъкла, снабдени със специален слой за отблъскване на мръсотиите.

- брой позиции на рафтовете – с колкото повече опции за поставяне на храната върху рафтовете разполагате, толкова по-ефективно ще можете да готвите в своята фурна за вграждане. Това ще ви позволи да приготвяте по-голямо количество храна наведнъж или пък да местите съдовете по-близо или по-далеч от нагревателите в зависимост от конкретната ситуация. Препоръчваме ви да изберете фурна за вграждане с налични поне пет позиции на рафтовете. Подобен уред ще улесни значително готвенето и ще ви помогне да проявите цялата си креативност в кухнята. - покритие на нагревателните елементи

– друг съвет, който можем да ви дадем, е свързан с нагревателните елементи на фурната за вграждане. Особено ако сте вманиачени по отношение редовното почистване на уреда и подържането на вътрешността му в отлично състояние. Този процес ще се улесни значително при наличието на покрити нагревателни елементи. От една страна, покритите нагревателни елементи на фурната за вграждане спомагат да се предпазите от изгаряния по време на почистването. От друга, те предотвратяват засъхването на мазните капки и превръщането им в образувания, които са доста трудни за премахване. Така че си изберете фурна за вграждане с покрити нагревателни елементи, за да си спестите редица главоболия в процеса на почистване на уреда.

- производител – и накрая нещо, което по принцип важи за всички уреди за дома. Винаги е по-добре да се доверите на фурни за вграждане, които са част от сериите на утвърдени в световен мащаб производители с добро име на пазара. Тези компании са доказали своята ефективност и надеждност в производството на подобни уреди и едва ли ще си позволят да направят някакви компромиси с качеството. В магазини Техмарт предлагаме фурни за вграждане, принадлежащи към брандове като Gorenje, Whirlpool, Bosch, Samsung, Hotpoint Ariston и др. При нас ще намерите най-висококачествените уреди от тази категория на изключително изгодни цени.

Как да поддържаме фурната за вграждане чиста?

Как да поддържаме фурната за вграждане чиста

Фурни за вграждане - Без забележки

В последната част на текста ще поговорим за това как да поддържаме фурната за вграждане чиста. Не забравяйте, че тя е мястото, където се приготвя храната, консумирана от вас, семейството и близките ви. В този смисъл не е препоръчително вътрешността на фурната за вграждане да се превръща в събирателна точка за остатъци от храна, различни мръсотии, бактерии и микроби. Ето няколко съвета за почистване на фурната за вграждане, които ще ви спестят доста време и ще доведат до повече от ефикасни резултати:

- почиствайте редовно – първият и може би най-важен съвет, отнасящ се до почистването на фурната за вграждане. Редовното почистване не позволява засъхването на остатъците от храна и натрупването на слоеве мръсотия във вътрешността на фурната за вграждане. Най-добре е след всяко готвене или правене на сладкиш да минете повърхностите с мокър парцал. Действието няма да ви отнеме кой знае колко време и ще ви спести редица главоболия с фурната за вграждане впоследствие.

- домашен почистващ препарат – вместо да давате пари за скъпи препарати, съдържащи голямо количество химикали, можете да си направите домашен такъв. Гарантираме, че ефектът от използването му ще се усети веднага. Какво ви трябва за препарата за почистване на фурната за вграждане? Просто смесете малко бял оцет и сода за хляб. С тази комбинация натъркайте вътрешността на фурната за вграждане. Оставете да стои така за около половин час и след това избършете с мокра кърпа.

- лимонов сок – лимоновият сок също е изключително полезно средство, когато става въпрос за почистване на фурната за вграждане. Преди да започнете с търкането на вътрешността на уреда, напълнете една купа с вода и лимонов сок. Нагрейте я във фурната за вграждане и впоследствие я оставете вътре, за да може течносттта да се изпари. Това ще размекне засъхналите нечистотии и остатъци от храна, помагайки ви да ги премахнете по-лесно.

- предпазни мерки при готвене – добре е също така преди началото на готвенето да вземете някои предпазни мерки, които ще предотвратят разтичането на храната и сериозното замърсяване на фурната за вграждане. Например ако смятате, че съответното ядене или сладкиш ще се разлее по вътрешността на фурната за вграждане, можете да поставите най-отдолу тава за печене, покрита с фолио. След това изцапаното фолио просто ще бъде изхвърлено на боклука, а вашата фурна за вграждане ще запази чистия си и приятен външен вид.

- относно функциите за самопочистване – може би си мислите, че ако притежавате фурна за вграждане със самопочистващи функции, не ви се налага да правите нищо? Това всъщност не е съвсем вярно. Не забравяйте, че в повечето случай въпросните самопочистващи функции на фурната за вграждане се състоят в нагряването на вътрешността и размекването на слоевете мръсотия. Впоследствие се изисква от вас да премахнете тези елементи с помощта на влажна кърпа. Действие, което не изиска особени усилия, но пропускането му няма да повлияе добре на хигиената на вашата фурна за вграждане.

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и си поръчайте най-качествените фурни за вграждане на повече от изгодни цени!

 

Фурна за вграждане – основни предимства 

Каква цена ще платите за фурната за вграждане? 

Електрическа или газова фурна за вграждане? 

Единична или двойна фурна за вграждане? 

Обикновена, вентилаторна или мултифункционална фурна за вграждане? 

Други критерии за избор на фурна за вграждане  

Как да поддържаме фурната за вграждане чиста? 

Виж повече
product_category_article_close
https://techmart.bg/
НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН   *5577

Количката е празна