Национален телефон
Влез 0 Количка
Категории

Филтър

4
6
3
1
13
2
1
8
17
10
9
4
23
2
Брой продукти
Сортиране
Продукт от брошурата

Хладилници за вграждане

Хладилниците за вграждане са една от най-интересните продуктови категории в каталога на магазини Техмарт. Като цяло уредите от този тип се наложиха на пазара преди няколко години. Тенденцията по разширяване на тяхното разпространение и употреба обаче продължава и до днес. Освен хладилниците, вече и почти всички други домакински уреди се предлагат в модели за вграждане. В следващите редове ще разберете защо хладилниците за вграждане са добър вариант за вашата кухня и какви точно ползи и преимущества ви носят. В допълнение, ще получите и няколко полезни съвета относно избора на конкретен хладилник за вграждане и подреждането на храната в него.

Кои са основните предимства на хладилниците за вграждане? 

Xладилници за вграждане - Кои са основните предимства на хладилниците за вграждане?

Xладилници за вграждане - Xладилници за вграждане Whirpool

Това е първият въпрос, който трябва да изясним, за да можете да разберете при какви условия и характеристики на вашата кухня е по-добре да си вземете хладилник за вграждане отколкото стандартен такъв. Хладилниците за вграждане като продуктова категория носят редица ползи и преимущества за потребителя. Започвайки от красивия външен вид и стигайки до по-малкото пространство, което заемат в кухнята. Нека да научим малко повече за всяко едно от тези предимства:  

 1. Хладилници за вграждане: естетически функции – една от главните причини, поради които хладилниците за вграждане са все по-предпочитан избор за съвременните кухни, са техните естетически функции. Хладилникът за вграждане на практика е идеалният завършек на модерната кухненска визия. Това важи с особена сила, ако вашата кухня и всекидневна са свързани в рамките на общо отворено пространство. В такива случаи има възможност за прекрасно подреждане и съчетаване на различните мебели и шкафове. А самият хладилник за вграждане също е вграден в шкаф, вписвайки се по перфектен начин в цялостния облик и атмосфера на пространството.

 2. Хладилници за вграждане: повече свободно място – хладилниците за вграждане са подходящо решение и когато става въпрос за малки кухни, в които не можете да си позволите с лека ръка да изгубите значителни количества пространство. Точно такова пространство биха ви отнели например стандартните хладилници, които освен, че са по-големи, изискват намирането на специално място за тяхното поставяне. От друга страна, тези за вграждане  пестят пространство благодарение на това, че са вградени в шкафове. Така че избирайки хладилник за вграждане, вие си гарантирате оставянето на повече свободно пространство във вашата кухня. Свободно пространство, което спомага както за по-добрия външен вид на самата кухня, така и за по-спокойната ви работа вътре в нея. 
 3. Хладилници за вграждане: стандартни размери – всъщност сред най-сериозните проблеми при закупуването на стандартен хладилник се нарежда този с размерите на уреда. И по-точно дилемата дали въпросните размери ще успеят да се впишат в предвиденото за уреда пространство в кухнята. Ако обаче се насочите към уред от съответната категория във вариант за вграждане, подобен проблем няма да стои пред вас. Хладилниците за вграждане обикновено притежават размери, съответстващи на стандартните шкафове. Това ще ви позволи без никакви затруднения да ги поставите на предварително определеното за тях място, осигурявайки си подреден и завършен вид на кухненското помещение.
 4. Хладилници за вграждане: липса на пролуки – и съвсем не на последно място, между хладилниците за вграждане и останалите елементи на вградената кухня, обхванати посредством един плот, няма пролуки и лифтове. Последното отново служи за подобряване на чисто естетическия вид и дизайна на кухнята, а освен това и ви улеснява значително при нейното почистване.

Избор на хладилник за вграждане – фактори и критерии

Изборът на конкретен тип или модел хладилник за вграждане е процес, на който трябва да се обърне необходимото внимание. Фактори като начина на монтаж, енергийният клас, допълнителните функции и екстри, както и конкретната марка на хладилника за вграждане, определено играят важна роля в този процес. По-надолу в текста ще получите полезна информация за това как да изберете най-точния хладилник за вграждане за вашата кухня.

Xладилници за вграждане - Избор на хладилник за вграждане

Xладилници за вграждане - Xладилници за вграждане AEG

 • тип на хладилника за вграждане – в случая имаме предвид дали съответният хладилник е предназначен за вграждане под плот или пък в колона. Както вероятно се досещате, една от основните разлики между двата типа хладилници за вграждане се крие в техните размери. Хладилниците за вграждане под плот например обикновено имат широчина 60 см и височина около 80 см. Тези хладилници за вграждане се поставят на пода на кухненското помещение, като в повечето случаи крачетата им могат да се регулират с цел по-добро синхронизиране с предвиденото за уреда място. От друга страна, стандартните размери на хладилниците за вграждане в колона са около 50-55 см широчина и височина, достигаща до 100-120 см и дори повече при отделните модели. Хладилниците от типа за вграждане в колона са разположени до шкафове или други вградени уреди.
 • енергиен клас на хладилника за вграждане – както стандартните хладилници, така и тези за вграждане, са разделени на няколко енергийни класа. С най-висока енергийна ефективност са хладилниците за вграждане от класа А+++. По-надолу в класацията по съответния показател следват хладилниците за вграждане от класовете A++, A+, A и т.н. Следователно ако искате хладилникът за вграждане във вашата кухня да е максимално икономичен по отношение на употребяваната електроенергия, трябва да се насочите към клас A+++. Разбира се, добре е да се вземе под внимание и фактът, че за подобен хладилник за вграждане ще платите сравнително по-висока цена.
 • допълнителни функции и екстри на хладилника за вграждане – стигаме и до допълнителните функции и екстри на хладилниците за вграждане, които в определени случаи могат да се окажат много важни за вас. Наличието например на специален филтър, извършващ циркулацията на въздуха в уреда, ще спомогне за ограничаването до минимум на нежеланите миризми. Други хладилници за вграждане пък притежават вентилатор, който осигурява възможно най-бързото охлаждане на топлите продукти, както и възстановяване на нормалната температура след всяко отваряне на вратата на уреда. А за някои от новите модели хладилници за вграждане е характерна т.нар. функция „ваканция“. По своята същност тя представлява енергоспестяващ режим за периоди, в които хладилникът за вграждане няма да се използва активно. Благодарение на тази функция хладилникът за вграждане поддържа достатъчно ниски температури, за да запази от разваляне намиращите се в него хранителни продукти и да избегне появата на мухъл.
 • марка на хладилника за вграждане – съвсем не е за пренебрегване и това коя е марката на съответния хладилник за вграждане. По отношение на този критерий ви съветваме да залагате на популярни и утвърдени в световен мащаб производители и брандове, които не биха си позволили по-значителни компромиси с качеството и надеждността на своите хладилници за вграждане. В магазини Техмарт се предлагат хладилници за вграждане, част от каталозите на марки като LIEBHERR, Whirlpool, Hotpoint Ariston и др. Хладилниците за вграждане от изброените марки ще отговорят напълно на характеристиките на кухнята ви, както и на вашите лични нужди и предпочитания. Повече за всяка една от тези марки ще научите в последната част от текста.      

Как да наредим хранителните продукти в хладилника за вграждане?

 Xладилници за вграждане - Как да наредим хранителните продукти в хладилника за вграждане?

Xладилници за вграждане - Xладилници за вграждане Hotpoint 

Независимо дали имате стандартен хладилник или такъв за вграждане, е хубаво да спазвате някои общи принципи за подредба на различните групи хранителни продукти.  Подобни принципи за подредба служат за максимално запазване на свежестта и вкусовите качества на съответните продукти. Ето как да оползотворите по най-добрия начин свободните пространства в отделните зони от вашия хладилник за вграждане:

 1. Врата на хладилника за вграждане – вратата по принцип е най-топлата зона както при стандартните хладилници, така и при тези за вграждане. Така че на нея със сигурност не трябва да се слагат продукти, които са лесно податливи на разваляне. Вратата на вашия хладилник за вграждане би била подходящото място, където да оставите неща като газирани напитки, сокове и пастети. 

 2. Горни рафтове на хладилника за вграждане – за горните рафтове също не може да се каже, че са сред най-студените места в хладилника за вграждане. По принцип топлият въздух се издига нагоре и това води до известно повишаване на температурата в споменатата зона. Удачно е да слагате на горните рафтове на вашия хладилник за вграждане по-скоро продукти, които предстои да консумирате. Като примери за такива е възможно да се дадат остатъци от предишни ястия, отворени кисели млека и т.н.  
 3. Средни рафтове на хладилника за вграждане – насочваме се към по-студените части на хладилника за вграждане, предоставящи подходящи условия за съхранение на продукти, които са податливи на разваляне. Средните рафтове на хладилника за вграждане са именно такава част. На тях бихте могли да сложите продукти като яйца и деликатесни меса. Тази зона от хладилника за вграждане също така е изключително подходяща за млечните продукти, които нямате намерение да консумирате сега.
 4. Ниски рафтове на хладилника за вграждане – те всъщност представляват зоната от вашия хладилник за вграждане с най-ниски температури. Съответно там трябва да сложите храните, за които имате най-големи притеснения от потенциално разваляне. Обикновено такива храни са суровите меса, рибата, както и останалите традиционни морски дарове. Избягвайте да натрупвате тези продукти един върху друг, защото така ще възпрепятствате преминаването на студения въздух.
 5. Чекмеджета в хладилника за вграждане – както при стандартните хладилници, така и при тези за вграждане, в чекмеджетата се поддържа сравнително висока влажност. Това ги прави идеалното място за съхранение на по-голямата част от плодовете и зеленчуците. Влажността по принцип е необходима за запазването на свежестта, здравината и вкусовите качества на последните.       

Марките хладилници за вграждане в магазини Техмарт   

Ние от магазини Техмарт залагаме само и единствено на качествени и надеждни хладилници за вграждане, принадлежащи към каталозите на някои от най-популярните и утвърдени в световен мащаб марки. В богатата ни и разнообразна колекция от хладилници за вграждане можете да намерите продукти от брандовете LIEBHERR, Whirlpool, Hotpoint Ariston и т.н. В следващите редове ще научите полезна информация за историята, развитието и особеностите на всеки един от тези брандове. Подобна информация ще ви помогне да прецените коя е най-подходящата за вас марка хладилници за вграждане с оглед характеристиките на кухнята ви и вашите лични нужди, вкусове и предпочитания.

Xладилници за вграждане- Марките хладилници за вграждане в магазини Техмарт

Xладилници за вграждане - Xладилници за вграждане Liebherr

 • LIEBHERR – LIEBHERR е семейна компания, занимаваща се с машиностроене и производство на домакински уреди. Тя е една от най-големите и утвърдени в своята сфера корпорации по света. Създадена е през 1949 година, а седалището й се намира в град Бюл, Швейцария. Сред основните продукти в каталога на марката LIEBHERR са именно хладилниците, независимо дали става въпрос за свободностоящи уреди или такива за вграждане. Защо да изберете хладилниците за вграждане на LIEBHERR? Те са направени в съответствие с най-новите технологии и тенденции в производството на уреди за дома. Множеството им допълнителни функции и екстри (като напр. отделение BioFresh) спомагат за запазването на свежестта и вкусовите качества на хранителните продукти. В допълнение, хладилниците за вграждане от марката LIEBHERR притежават висока енергийна ефективност и модерни дизайни, които ще се впишат по най-добрия начин в интериора на вашата кухня.
 • Whirlpool – американската корпорация е създадена през далечната 1911 година. Вече повече от век тя предлага на своите клиенти по цял свят качествени и надеждни уреди за дома. Разбира се, в това число влизат и хладилниците за вграждане. В момента Whirlpool e световен лидер в производството на едра бяха техника. Годишните продажби надминават внушителните 19 милиарда долара, а в производствените и технологично – изследователските центрове на компанията, разположени в редица страни от различни континенти, работят над 80 000 служители. Хладилниците за вграждане от марката Whirlpoool се отличават с високо качество, иновативни функции и технологии, както и отлични дизайни. 
 • Hotpoint Ariston – Hotpoint Ariston е марка, създадена през 2007 година, след като американската компания Hotpoint е придобита от италианския конгломерат в областта на електродомакинската техника Indesit. За доста кратки срокове от време тази марка се нарежда сред най-популярните такива за домакински уреди както в Европа, така и на американския континент. Основно място в продуктовата гама на Hotpoint Ariston заемат хладилниците (стандартни и такива за вграждане), фризерите, както и пералните машини. Хладилниците за вграждане Hotpoint Ariston ще донесат на вашата кухня модерен и елегантен дизайн и ще ви гарантират запазването на всички хранителни продукти в отлично състояние.

Разгледайте колекцията от хладилници за вграждане, предлагани в магазини Техмарт, и изберете най-подходящия за характеристиките на кухнята ви и вашите лични нужди и предпочитания.  

 

Кои са основните предимства на хладилниците за вграждане?
Избор на хладилник за вграждане – фактори и критерии
Как да наредим хранителните продукти в хладилника за вграждане?
Марките хладилници за вграждане в магазини Техмарт

 

Виж повече
product_category_article_close
https://techmart.bg/
НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН   *5577

Количката е празна