Национален телефон
Влез 0 Количка
Категории

Филтър

1
16
6
14
3
Брой продукти
Сортиране

Кафеавтомати

Кафеавтоматите са може би най-удобният тип кафемашини, независимо дали става въпрос за използването им в дома или пък в офиса. Те позволяват да се извлече наистина максимумът от всяко зърно кафе и да се приготви вкусна и ароматна напитка. Напитка, която ще ви ободри и ще ви даде необходимата енергия по всяко време на деня (сутрин, в обедната почивка или по време на малките паузи между интензивните работни задачи и задължения). В следващите редове ще разберете малко повече за ползите и преимуществата на кафеавтоматите, както и за основните фактори при избора на точния продукт от тази категория. В допълнение, ще получите и няколко полезни съвета относно почистването и поддръжката на закупения кафеавтомат, следването на които ще гарантира отличното му състояние за дълъг период от време.

 

Кафеавтомати – ползи и преимущества 

Кафеавтомати 1 уникални

Кафеавтомати за специални клиенти

 

Кафеавтоматите предоставят редица ползи и преимущества в ежедневния процес по приготвяне на кафе. Започвайки от доста лесната им употреба и стигайки до гъвкавостта по отношение на използвани суровини и приготвяни напитки. Ето най-важните предимства на кафеавтоматите:

 1. Лесни за употреба – кафеавтоматите са доста по-лесни и удобни за употреба в сравнение с останалите видове кафемашини. Те изискват от вас общо взето само да сложите необходимите дози кафе и гореща вода, да натиснете съответния бутон и да почакате малко. След това ще получите прясно приготвено и ароматно кафе с отлични вкусови качества.
 2. Гъвкави – кафеавтоматите по принцип са типът кафемашини, който е предназначен конкретно за работа със зърна. Повечето от новите модели кафеавтомати обаче също толкова успешно могат да се справят и с приготвянето на напитка от мляно кафе. В допълнение, кафеавтоматите предоставят възможност за доста висок контрол по отношение на процеса по приготвяне на кафето и задоволяване на най-различни вкусове и предпочитания. Подобна гъвкавост на кафеавтоматите във връзка с използваните суровини и получаваните напитки ги прави предпочитаният уред за множество съвременни потребители.
 3. Подходящи за различни места – лесната употреба на кафеавтоматите в комбинация със способността им да задоволяват най-различни вкусове, позволява тяхната употреба на разнообразни места. Освен у дома, кафеавтоматите са широко използвани и в офисите и бизнес сградите, както и на обществени места. Благодарение на тях всички работещи или просто преминаващи през съответното място могат да се насладят на вкусно и ароматно кафе.

 

Как да изберете подходящия кафеавтомат?

Кафеавтомати 2 красиви

Кафеавтомати за вашия дом

 

В процеса на избор на кафеавтомат трябва да се вземат под внимание няколко много важни фактора. Тези фактори са свързани с големината на контейнера, типа на мелачката, наличието на допълнителни функции, както и с елементи като марката, цената и гаранцията на кафеавтомата. По-надолу в текста ще изведем основната информация за всяко едно от споменатите неща.

 • големина на контейнера – или казано с други думи, какво количество вода събира контейнера на кафеавтомата. Добре е да съобразите дали големината на въпросния контейнер отговаря на потреблението на кафе на съответното място (особено ако става въпрос за офис или бизнес сграда). Все пак никой не би искал да се занимава с непрекъснатото му пълнене с вода, нали така?
 • тип на мелачката – още един фактор от голямо значение в процеса на избор на кафеавтомат. По отношение на този аспект ви препоръчваме да изберете кафеавтомат с метална мелачка. Металните мелачки са значително устойчиви и ще запазят своето отлично състояние за дълъг период от време. Дори сред зрънцата кафе в кафеавтомата по случайност да попадне камъче или друг подобен елемент, е малко вероятно да се стигне до непоправими поражения върху металната мелачка.
 • допълнителни функции – отделните модели кафеавтомати, предлагани в момента на пазара, притежават разнообразни допълнителни функции, които биха могли да бъдат от полза за потребителя. Има кафеавтомати с доста интересни дизайни и шарки, пасващи идеално на облика и атмосферата на една модерна кухня. Други модели кафеавтомати пък са с добавен капучинатор, позволяващ бързото и лесно приготвяне на вкусно капучино, също нареждащо се сред любимите напитки на съвременния работещ човек.
 • гаранция – кафеавтоматът е уред, който е предназначен за това да върши работа в кухнята продължително време. В този смисъл никак не е излишно да си вземете продукт от тази категория, притежаващ достатъчна гаранция. Гаранцията е не само метод за защита в случаи на преждевременно възникване на някаква повреда или дефект, но и белег за качество, надеждност и устойчивост във времето на съответния кафеавтомат. 
 • марка – принадлежността към утвърдена на пазара и доказала се пред потребителите марка също е важен знак за това, че кафеавтоматът наистина ще ви предостави желаните характеристики и функции. В магазини Техмарт можете да намерите кафеавтомати от световноизвестни брандове като Philips, Delonghi, Bosch, Krups и др. Кафеавтомати, които ще ви гарантират приготвянето на вкусно и ароматно кафе винаги, когато имате нужда от такова.
 • цена – с оглед удовлетворяването на нуждите и възможностите на максимално широк кръг от хора, ние от магазини Техмарт предлагаме кафеавтомати от всички ценови класове. Цените на кафеавтоматите при нас започват от малко над 600 лв и достигат до близо 1500 лв. Това дава шанс на всеки потребител да реализира най-доброто за себе си съотношение между цена и качество при покупката на кафеавтомат.

 

 

Съвети и добри практики във връзка с кафеавтоматите

Кафеавтомати 3 Чудесни

Кафеавтомати за уникални клиенти

 

Накрая завършваме с няколко съвета и добри практики, които е препоръчително да се следват при употребата на кафеавтоматите. Въпросните практики са свързани както с надеждното почистване и поддръжка на уредите, така и със самия процес по приготвяне на кафе. Ето какво трябва да знаете в тази връзка:

 

 • редовно почистване – от изключително значение за нормалната работа на кафеавтомата е неговото редовно почистване. За външната част на кафеавтомата ще ви трябват само обикновена гъбичка за миене и малко веро. Комбинация между вода и оцет пък ще помогне за изчистването на остатъците от кафе по вътрешността на уреда.
 • изключване – добре е също така кафеавтоматът да бъде изключван от контакта, когато не се използва. Това допринася както за запазването на отличното му състояние, така и за спестяването на електричество.
 • качество на водата – проготвяната от кафеавтомата напитка може да бъде с влошени вкусови характеристики не само поради използване на некачествено кафе, но и на некачествена вода. Така че вместо да слагате в кафеавтомата чешмяна вода, ви препоръчваме да я замените с бутилирана трапезна такава от надеждна марка.

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-добрия кафеавтомат, който ще добави доза удоволствие и комфорт във вашето ежедневие!    

 

Кафеавтомати – ползи и преимущества

Как да изберете подходящия кафеавтомат?

Съвети и добри практики във връзка с кафеавтоматите

Виж повече
product_category_article_close
https://techmart.bg/
НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН   *5577

Количката е празна