Национален телефон
Влез 0 Количка
Категории

Плотове за вграждане

Плотове за вграждане днес могат да се видят във все повече кухни у нас. Подобно на другите уреди, предназначени за вграждане, и плотовете бързо увеличават своята популярност сред съвременните потребители поради множеството си ползи и преимущества. В следващите редове ще научите повече за тези ползи и преимущества, правещи плотовете за вграждане подходяща опция и за вашия дом. В допълнение, ще получите полезни съвети относно избора на точния тип и модел плот за вграждане, както и последващата му поддръжка. 

Кои са основните предимства на плотовете за вграждане?

Плотове за вграждане - Кои са основните предимства на плотовете за вграждане?

Плотове за вграждане - Плот за вграждане Electrolux

Голяма част от преимуществата на този тип плотове важат и за другите категории продукти за вграждане. Те започват от естетическия им външен вид и отличното вписване в интериора на кухнята, и стигат до значително малкото пространство, което заемат. Нека да разгледаме поотделно всяко едно от основните предимства на плотовете за вграждане:

 1. Плотове за вграждане: външен вид – несъмнено от естетическа гледна точка плотовете за вграждане са много по-добра опция за кухнята в сравнение със свободно стоящите такива. Плотовете за вграждане носят усещане за цялост, свързаност и единство между отделните елементи на кухненското помещение. Това преимущество на плотовете за вграждане важи с още по-голяма сила, ако във вашата къща или апартамент кухнята и всекидневната са свързани в рамките на едно общо отворено пространство. В такъв случай е от огромно значение всички уреди и други елементи на интериора да следват цялостната подредба, придавайки на пространството завършен и приветлив вид. Свободно стоящите уреди със сигурност няма да ви свършат добра работа в това отношение, тъй като по-скоро носят усещане за разхвърляност и дори хаос в кухнята.
 2. Плотове за вграждане: свободно място – предимство, което е в абсолютна сила, както при плотовете, така и при останалите уреди за вграждане. Уредите от тази категория оставят повече свободно пространство в кухнята, което може да бъде използвано за най-различни цели. Последното е от особено значение за хората, разполагащи със сравнително малки по своите размери кухни. Кухни, в които след слагането на основните мебели (маса и столове), както и уреди и елементи на интериора (печки, шакафове и т.н.), започва да се усеща претъпканост и липса на чувство за свобода. Подобна ситуация не е особено препоръчителна, тъй като в кухненското помещение все пак извършвате множество разнообразни дейности – от готвене до миене на чинии и подреждане на прибори и хранителни продукти. В този смисъл дори и най-малкото спестено пространство изиграва роля за повишаване на вашето удобство и комфорт по време на изпълнението на ежедневните домакински задължения. Не се колебайте да си вземете това пространство чрез плотовете и другите уреди за вграждане. 
 3. Плотове за вграждане: размери – много по-лесно е да намерите подходящите за вашата кухня размери плотове за вграждане отколкото свободно стоящи такива. Причината за това се крие във факта, че плотовете за вграждане обикновено се произвеждат в стандартни размери, съответстващи на същите на готварските печки. Избирайки плот за вграждане, вие няма да имате никакъв проблем с неговия монтаж и поставяне на предвиденото за целта място. Съвсем друга е ситуацията със свободно стоящите такива, при които трябва да сте доста по-внимателни относно фактори като размера.

Избор на плот за вграждане – фактори и критерии       

Когато вече сте взели решение да си купите плот за вграждане за своята кухня, ви предстои да прецените кой точно уред ще отговори по най-добрия начин на нуждите и предпочитанията ви. В тази връзка е необходимо да имате предвид фактори като типа на плота за вграждане, материалите, от които е направен, неговата марка и, разбира се, цена.

Плотове за вграждане - Избор на плот за вграждане – фактори и критерии

Плотове за вграждане - Плот за вграждане Whirlpool

 • електрически или газов плот за вграждане – това е един от първите въпроси, които трябва да си зададете при избора на плот за вграждане. Както електрическите, така и газовите плотове за вграждане, си имат своите силни и слаби страни. Всичко зависи от вашите лични нужди и предпочитания, както и от характеристиките на кухнята ви.  Електрическите плотове за вграждане например се считат за по-добра опция от гледна точка на чистотата и хигиената. Формите и дизайните на електрическите плотове за вграждане се усъвършенстват доста бързо във времето, за да се стигне до днешните плоски повърхности, които имат приятен външен вид и позволяват бързото и лесно премахване на мръсотиите. От друга страна, газовите плотове за вграждане са предпочитан вариант при готвене на високи температури. Плотовете за вграждане от този тип спомагат за по-добро разпределение на топлината, както и цялостно засилване на контрола при приготвянето на ястията.
 • материал на плота за вграждане – важно значение има и това от какъв материал е направен плотът за вграждане. Една от най-предпочитаните опции през последните години по отношение на този аспект са керамичните или стъклокерамичните плотове за вграждане. Главно преимущество на стъклокерамичните плотове за вграждане е сравнително малката загуба на топлината, която се предава без никакъв проблем от нагревателния елемент до съответния съд за готвене. В допълнение, стъклокерамичните плотове за вграждане са лесни за почистване поради това, че притежават висока степен на гладкост, непозволяваща им да задържат мазнини и различни мръсотии.
 • марка на плота за вграждане – марката, към която принадлежи плотът за вграждане, в никакъв случай не е елемент за пренебрегване. Препоръчваме ви да залагате на плотове за вграждане, част от каталозите на популярни и утвърдени в световен мащаб производители на бяла техника. Те не биха си позволили да направят компромис с качеството на своите плотове за вграждане, знаейки как това може да се отрази върху градения им с години имидж на пазара. В магазини Техмарт се предлагат най-добрите плотове за вграждане на световноизвестни марки като Whirlpool, Gorenje, Hotpoint Ariston и др. Повече за отделните брандове плотове за вграждане ще научите в последната точка от текста.
 • цена на плота за вграждане – няма как да пропуснем цената като фактор при избора на конкретен плот за вграждане. С цел удовлетворяване на максимално широк кръг от потребители, ние от магазини Техмарт сме подбрали в своята колекция плотове за вграждане от най-различни ценови класове. Най-евтините плотове за вграждане при нас започват от диапазона 130 – 150 лева. Разбира се, за хората, които държат да получат само и единствено най-доброто за своята кухня и са готови да направят необходимата инвестиция в нея, сме предвидили плотове за вграждане с изящни дизайни и редица допълнителни характеристики и екстри. А редовните ни промоции и намаления позволяват на всеки потребител да се сдобие с качествен продукт от категорията „Плотове за вграждане“ на достъпна цена. 

Полезни съвети и практики относно плотовете за вграждане

Продължаваме с няколко съвета и практики, спазването на които ще ви бъде от голяма полза след закупуването на новия плот за вграждане. Тези съвети и практики са свързани с монтирането на плотовете за вграждане, тяхната правилна експлоатация, почистване и поддръжка. В следващите редове ще разберете точно какво имаме предвид:

Плотове за вграждане - Полезни съвети и практики относно плотовете за вграждане

Плотове за вграждане - Плот за вграждане Hotpoint

 

 • следвайте инструкциите при монтаж – в повечето случаи плотовете за вграждане трябва да се монтират на дълбочина от 4 до 7 см. Хубаво е при монтажа им да съобразите оставянето на въздушен коридор от поне 2-3 см. Разбира се, процесът може да има още допълнителни особености, в зависимост от конкретния тип и модел на плота за вграждане. Ако в тази връзка са написани инструкции от производителя върху опаковката, задължително ги прочетете и следвайте стриктно по време на процедурата по монтаж на плотовете за вграждане.
 • поставяне на сухи съдове – друг важен съвет е съдовете, които се използват за приготвяне на различните ястия, да бъдат поставяни напълно сухи върху плота за вграждане. По този начин успешно ще предпазите уреда си от нежеланите варовикови петна.
 • избягвайте контакта със захар – това се отнася най-вече за хората, които са избрали за кухнята си стъклокерамичен плот за вграждане. При такъв тип плот за вграждане е препоръчително да се избягва контакт със захарта. Ако случайно захар попадне върху плота за вграждане, я отстранете по най-бързия начин. В противен случай тя може да доведе до възникване на драскотини и язвички по повърхността на стъклото.
 • не използвайте медни или алуминиеви съдове – отново препоръката е насочена главно към стъклокерамичните плотове за вграждане. Защо върху тях не трябва да се поставят медни или алуминиеви съдове? След продължително използване подобни съдове доста често оставят след себе си следи от метал по плота за вграждане. Следи, които са доста трудни за почистване, а в някои случаи въобще не могат да се премахнат. Така че по-добре не рискувайте да развалите перфектния дизайн и елегантния външен вид на вашия стъклокерамичен плот за вграждане.
 • почиствайте редовно – редовното почистване на плота за вграждане е от първостепенно значение за запазване на отличното му състояние. Процедурата по почистване е сравнително лесна и със сигурност няма да ви отнеме много време. В повечето случаи дори само забърсването на плота за вграждане с чиста кърпа ще ви свърши отлична работа. При наличие на мазнини и някакви по-сериозни замърсявания пък можете да използвате гъба и малко почистващ препарат.
 • премахване на загорели петна – загорелите петна по плота за вграждане са по-специфичен случай, за който трябва да се вземат необходимите мерки. При подобен проблем една чудесна опция е използването на пластмасова стъргалка с метално острие. Благодарение на нея процесът по почистване на загорелите петна ще се улесни значително. В допълнение, няма никаква опасност стъргалката да надраска повърхността на вашия плот за вграждане.

Марките плотове за вграждане в магазини Техмарт  

В магазини Техмарт се предлагат плотове за вграждане, част от каталозите на някои от най-големите и утвърдени в световен мащаб производители на бяла техника. Тези плотове за вграждане ще гарантират най-високо качество и перфектен дизайн във вашата кухня. Ето какво трябва да знаете за отделните марки плотове за вграждане, налични в магазини Техмарт:

Плотове за вграждане - Марките плотове за вграждане в магазини Техмарт

Плотове за вграждане - Плот за вграждане Bellini

 

 • Gorenje – Gorenje е сред европейските производители на бяла техника, отличаващи се с най-висока качество и иновативност на своята продукция. Компанията, чиято централа се намира в Словения, предлага голямо разнообразие както по отношение на свободно стоящите уреди, така и във връзка с тези за вграждане (вкл. плотове). Защо да изберете именно плотовете за вграждане на Gorenje? През последните години фирмата инвестира значителни средства за внедряване на последните производствени технологии. Целта на Gorenje е винаги да предлага на своите клиенти продукти, съобразени с най-новите стандарти и изисквания в сферата на бялата техника. Купувайки си плот за вграждане от марката Gorenje, вие ще получите наистина най-доброто по отношение на качество и устойчивост, и ще си гарантирате повече от всякога необходимите дози удобство и комфорт в кухнята.
 • Whirlpool – американската корпорация несъмнено има своите традиции и богат опит в сферата на бялата техника. Тя е основана преди повече от век (1911 година) в щата Мичиган. Оттогава до днес Whirlpool е сред постоянните лидери в световен мащаб, когато става въпрос за продажба както на свободно стояща бяла техника, така и на уреди за вграждане (в това число и плотове). Към настоящия момент корпорацията реализира годишни продажби от над 19 милиарда долара, а повече от 80 000 служители работят в нейните производствени цехове и филиали, разположени в различни държави и региони. Освен отлично качество, плотовете за вграждане от марката Whirlpool ще ви донесат и модерен дизайн, вписващ се идеално във всяка кухня.
 • Hotpoint Ariston – една от най-интересните марки, когато става въпрос за плотове за вграждане и като цяло бяла техника. Hotpoint Ariston е сравнително нова марка на този пазар, появила се едва през 2007 година. Тя е създадена като резултат от придобиването на базираната в САЩ компания Hotpoint от италианския конгломерат в областта на бялата техника Indesit. Hotpoint Ariston с много бързи темпове се нарежда сред най-предпочитаните марки за дома за европейските и американските потребители. В продуктовата й гама са включени свободно стоящи плотове и такива за вграждане, като всеки един уред от тази категория се характеризира с най-високо качество и отличен външен вид.
 • Electrolux – Electrolux е шведски производител на бяла техника и уреди за дома, чиято централа е разположена в Стокхолм. В световен мащаб се нарежда на второ място по продажби в тази сфера. Освен под марката Electrolux, компанията предлага своите плотове за вграждане и уреди за дома и под различни други брандове – AEG, Zanussi, Dometic, Zanker и т.н. Плотове за вграждане от марките AEG и Zanussi също можете да намерите в магазини Техмарт.
 • други марки -  при нас са налични и плотове за вграждане от други популярни световни брандове и марки. В това число Samsung, Bosch, ARIELLI и т.н. Марки, които ще ви гарантират получаването на желаните качество и отличен дизайн по отношение на уредите от категория „Плотове за вграждане“.

Разгледайте богатата и разнообразна гама от плотове за вграждане, предлагани в магазини Техмарт, и изберете най-подходящия такъв за вашата кухня!

 

Кои са основните предимства на плотовете за вграждане?
Избор на плот за вграждане – фактори и критерии
Полезни съвети и практики относно плотовете за вграждане
Марките плотове за вграждане в магазини Техмарт

 

 

 

Виж повече
product_category_article_close
https://techmart.bg/
НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН   *5577

Количката е празна