https://techmart.bg/

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА НАД 50ЛВ.

НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН

*5577

Политика за поверителност

Ние от Магнум-Д ЕООД, държим на доверието и лоялността на нашите клиенти. Затова се грижим за поверителността на информацията, която споделяте с нас, и полагаме всички усилия за нейната защита. 


Когато събираме лични данни, следваме принципите за законосъобразност, прозрачност, сигурност и свеждане на обработваните данни до минимум. 


С настоящата политика целим да разясним каква лична информация събираме, как я използваме, с каква цел го правим и какви са правата ви във връзка със събраните за вас лични данни. Приканваме да се запознаете и с нашата Декларация за „Бисквитки“, която ще ви обясни как използваме „Бисквитки“ и други подобни инструменти.


Тази политика се прилага за личните данни, които събираме от вас или за вас на този сайт, при предоставянето на услуги, когато посещавате наши обекти, както и от други източници (като например при осъществяване на контакт чрез формата ни за обратна връзка).


Със заявяването за абонамент за онлайн бюлетин и/или с използването на този сайт, Вие демонстрирате, че приемате правилата във връзка със събирането и използването на Вашите лични данни, както е описано в настоящата Политика. 

 

Каква информация събираме?

 

  • Лична информация за вас или за други хора, която ни предоставяте

Преди да направите регистрация на techmart.bg, Вие се идентифицирате пред уебсайта със своя IP адрес, което е нужно, за да може да се осъществи комуникацията между techmart.bg и устройството, чрез което посещавате сайта. Тази информация не се ползва и обработва по друг начин, освен за целите на получаване на съдържание от Вашето устройство. При установяване на първоначална връзка, на Вашето устройство се запазват четири броя бисквитки. За предназначението на всяка от тях, моля да се запознаете и с нашата Декларация за „Бисквитки“.


Когато направите регистрация на нашия сайт, ние събираме лични данни за Вас, които включват Вашият имейл, предпочитано потребителско име (заедно с парола), имена, телефон и адрес, вкл. град, както и информация за навършени 18 години. Тази информация е предварителна стъпка за целите на предоставянето на нашите услуги по продажба и доставка на стока, включително: 

 

  • Ползването на потребителско име и парола са нужни за последваща идентификация пред сайта. За да предотвратите изтичането на лични данни от Вашият потребителски профил, моля да ги пазите и да не ги споделяте с никого, при никакви условия;
  • -Имейлът служи за потвърждение на регистрацията, както и за последващи контакти във връзка с доставката на закупените или поръчани от Вас стоки. Без изричното Ви и допълнително предоставено съгласие (чрез попълване на отделен формауляр за получаване на бюлетин), Вашият имейл няма да бъде ползван за целите на директен маркетинг от наша страна или от страна на нашите партньори. 
  • Вашият телефон е нужен за потвърждение на първоначалната, и по преценка на нашите търговски агенти, последващи поръчки, под формата на телефонно обаждане от наша страна. Също така, при покупка или поръчка, Вашият телефон ще бъде използван за предоставяне на текуща информация за доставката, за да положим максимални усилия, да получите закупената или поръчана от Вас стока. 
  • В случай че използвате допълнителна услуги за транспорт до адрес, ще  ползваме Вашите адрес и телефонен номер, за целите на извършване на услугата. Тези лични данни, заедно с Вашето име, може да бъдат предоставени и на наши партньори – избрана от нас Фирма за логистични услуги. Нашите партньори са ангажирани по силата на договор да обработват Вашите лични данни само и единствено във връзка с изпълнението на конкретната доставка.

За да ограничим събирането на лични данни на лицата под 18 години, ползваме информацията, предоставена от Вас за навършено пълнолетие


В допълнение, в нашите обекти извършваме видеонаблюдение с цел защита на сигурността Ви, сигурността на нашите служители, както и охрана на нашата собственост – стоки и активи. Не използваме технологии, които да ни позволяват идентифицирането ви, нито по друг начин събираме биометрични данни за вас (напр. разпознаване на лицевите ви характеристики). Ще се ориентирате за местата, в които извършваме видеонаблюдение, по означителните табели, поставени на всеки вход на наш обект. 

Съхраняваме видеозаписите на сигурно място, като позволяваме само на ограничен кръг лица да имат достъп до тях и то само при необходимост. 


По ваше желание, можете да се обърнете към нас в свободен текст, чрез формата за контакти. Важно! Чувствителни данни не се събират, съхраняват и обработват от Магнум-Д ЕООД. Такива са например данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения, членство в професионални организации, данни за здравословното състояние. Моля, да не бъдат посочвани по никакъв начин във Вашето съобщение!
Ще обработим и тези лични данни, които ни предоставите във връзка с ваше искане за рекламация, оплакване или похвала за предоставяните от нас услуги – за срока, който ни е необходим да отговорим на тях.

 

 

Лична информация, която събираме автоматично

Когато използвате нашия сайт, събираме информация и от вашето устройство (компютър, телефон, таблет и др.). Тази информация може да включва IP адрес, използвания от вас браузър и настройките ви за език. В повечето случаи, тези данни са анонимни и не ни позволяват да Ви идентифицираме. 


Във връзка с използваните бисквитки на нашия сайт, моля прочетете тук и с нашата Декларация за „Бисквитки“. 


Лична информация, която получаваме от други източници

В допълнение следва да Ви информираме, че получаваме псевдонимизирана информация за Вас от други източници – доставчиците на услугите за онлайн статистика Google чрез техния продукт Analytics и доставчиците на услугата за интегриран чат Zopim. Информацията, събрана от тези източници, може да бъде използвана съвместно с предоставената от вас информация. Тази информация използваме за целите, описани в настоящата Политика.


Защо събираме вашите лични данни и на какво основание го правим?

Използваме личните ви данни за няколко цели:
1. За да обработим Вашата регистрация – получена чрез попълване на формуляра на сайта;
2. За да ви предоставим услуги по направената покупки или поръчки;
3. За комуникация с Вас относно Ваши покупки или поръчки;
4. За да поддържаме регистрите си (напр. регистър на издадени фактури, издадени гаранционни карти и др.);
5. За да Ви предложим сходни продукти или допълващи продукти, съобразена с вашите нужди и предпочитания, в рамките на посещението на сайта;
6. За да отговорим на Ваши искания и оплаквания;
7. За сигурността Ви, сигурността на нашите служетели, и за защита на нашето и Вашето имущество в обектите;
8. За статистически цели;
9. За целите на маркетинг и реклама;

 

Основанията, на които събираме личните Ви данни, са за изпълнение и спазване на нашите законови задължения (по т. 4 и 9), за изпълнение  на договора ни с Вас (по т. 1, 2 и 3), за да защитим своите законни интереси (по т. 3, 6-9 ) или - при получаване на Вашето предварително съгласие за обработването (по т. 6, 9).

 

Когато обработваме данните Ви на основание нашите законни интереси, Вие имате право да възразите срещу това обработване, като се свържете с нас на посочените в края на тази Политика имейл или пощенски адрес. 


За колко време съхраняваме вашите лични данни?

Ние съхраняваме личните Ви данни само за минимално необходимия срок, за да постигнем целите, посочени в настоящата Политика, освен ако по закон сме задължени или имаме право да ги съхраняваме за по-дълъг период. 


Срокът на съхранение определяме, като вземаме предвид няколко фактора, включително продължителността на предоставяне на услуги, ако е необходимо с цел установяване, упражняване или защита на наши и/или ваши правни претенции и запитвания или ако имаме правно задължение да съхраняваме данните (например счетоводни документи за срок от 5 г. или 10 г.). 


Данните във връзка с видеонаблюдението на територията на нашите обекти се съхраняват за кратък период от време – обикновено 1 месец, освен ако за защита на наши правни претенции не се налага по-дълъг срок на обработване – например за целите на допълнително разследване на инциденти.


Ако сте пожелали да Ви изпращаме покани за наши събития или информация за промоции и намаления, ще обработваме посочените от вас данни за контакт докато не оттеглите съгласието си (как да сторите това виж тук [insert hyperlink]). Допълнително, във всеки имейл, който получавате от нас, ще има лесен начин да откажете получаването на посочената информация. 


С кого споделяме Вашите лични данни?

Различна част от посочените по-горе данни предоставяме на държавни органи с цел изпълнение на законови задължения, както и на наши доверени партньори (доколкото това е необходимо за използваните от нас услуги), за които сме се уверили, че спазват най-високи стандарти за сигурност на информацията и нейната поверителност. Други трети страни, които получават част от Вашите лични данни, са юридически лица, с които си сътрудничим за предоставяне на част от услугите, като финансови институции (лизингови компании), платформи за разплащане, транспортни фирми.


Разкриването на данни на нашите партньори е необходимо, за да можем да Ви предоставим варианти за разплащане и доставка при извършвнането на покупка.    

Когато правите разплащане чрез интегрираните платформа за разплащане, или се кандидатствате за покупка чрез лизинг, Вашите лични данни се обработват със съответните  платформи, тъй като сайтът techmart.bg препраща автоматично изпълнението на теци дейности към Интернет платформата на тези организации. Политиката за поверителност на нашите партньори можете да намерите тук. 

Опазването на Вашите лични данни е приоритетна задача за нас, тъй като това гарантира добрия ни имидж. Ето защо, предоставянето на тази информация на трети лица е крайно неприемливо, като същата няма да бъде използвана по начин и за цели за които не сме Ви уведомили и не сте ни дали предварително съгласие,  в това число няма да извършваме трансфер на данните в страни извън ЕС.

 

Как защитаваме Вашите права? 

Ние обработваме Вашите лични данни само в съответствие с посочените по-горе цели, основания и срокове.


Когато събираме лични данни, ние го правим в минимален обем и само за предварително и ясно определени цели и срокове на съхранение. Достъп до данните предоставяме само на ограничен брой лица, които са предварително обучени и инструктирани как да работят с тях . 


Във връзка с влизането в сила на нови Европейски правила за защита на личните данни, предприехме детайлен анализ и одит на всички наши процеси, свързани с обработване на лични данни. В рамките на този анализ ние проверяваме партньорите си, ревизираме процедурите си и правилата си, обучаваме служителите си, използваме опитни консултанти по информационна сигурност, за да гарантираме спазването на най-високи стандарти за поверителност и сигурност на вашата информация.


Какви са вашите права? 

Като лице, за което се отнасят данните,  имате право да получите потвърждение и/или подробна информация, вкл. копие на обработваните за вас лични данни (право на достъп). 

Освен това можете да възразите срещу събирането и по-нататъшната обработка на Вашите лични данни, както и да поискате същите да бъдат коригирани (актуализирани) или изтрити (когато за нас не е налице валидно правно основание да продължим да ги обработваме).


Важно е да знаете, че по всяко време можете да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни: вижте данните за контакт по-долу.


Ако считате, че Вашите права за защита на данните, са нарушени, имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни: София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2, тел. 02/91-53-518, е-мейл: kzld@cpdp.bg и/или друг надзорен/регулаторен орган, когато смятате, че е налице нарушение във връзка с обработката на личните ви данни от от Магнум-Д ЕООД. 


За да зададете въпроси във връзка с Вашите права или ако искате да упражните някое от тях, моля свържете се с нас на посочените в тази Политика контакти: На имейл: dpo@techmart.bg или на телефон 02/812 60 44 .

Ще отговорим на всяко ваше искане без излишно забавяне в рамките на 30 дни от получаването на искането. Ако не сме в състояние да го сторим по независещи от нас причини, ще Ви уведомим своевременно като посочим и причините за забавянето. 


Промени в настоящата политика

Всяка промяна на настоящата политика ще бъде обявена на Интернет страницата на Тechmart и във всеки наш офис и магазин. При съществена промяна на информацията допълнително ще Ви уведомим чрез изпращане на имейл, доколкото разполагаме с такъв. 


Връзка с нас

Ако имате някакви въпроси относно обработваните от нас Ваши лични данни, можете да се свържете с нас по имейл на dpo@techmart.bg или на телефон 02/812 60 44 . Лице за контакт Марио Костов, гр. София, ул. Суходолска 54.

Количката е празна