Национален телефон
Влез 0 Количка
Категории

Филтър

1
2
4
2
9
2
1
6
1
2
2
1
1
3
1
2
1
2
4
6
3
2
1
2
1
1
4
8
8
1
2
1
2
7
1
1
1
2
1
1
4
1
1
1
1
Брой продукти
Сортиране
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Продукт от брошура
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника

Таблети

Таблетите като продуктова категория стават все по-предпочитан избор за съвременните млади, активни и работещи хора. Хората, които искат винаги да имат достъп до компютър и интернет, независимо дали пътуват, срещат се с приятели или просто са излезли на приятна разходка в парка. Подобен достъп е възможно да им бъде осигурен само и единствено от таблетите – този интересен и иновативен тип компютри със средни размери и сензорен екран. Може да се каже, че таблетите са междинното звено между лаптопите и смартфоните. С по-голям екран от смартфоните, позволяващ спокойното сърфиране из мрежата и извършването на различни дейности онлайн. Но и същевременно достатъчно леки и удобни, за да ги носите навсякъде със себе си. В следващите редове ще разгледаме всичко най-важно, което трябва да се знае за таблетите – от техните основни ползи и преимущества за потребителя до главните фактори за правилния избор на таблет.

таблети 1 бързи

Таблети бързи и елегантни

Кои са преимуществата на таблетите

 

Пред таблетите е поставена амбициозната задача да съчетаят характеристиките и функционалностите на лаптопите и смартфоните с цел предоставяне на максимални дози удобство и комфорт в ежедневието на потребителя. В този смисъл таблетите гарантират комбинация от преимущества, която не може да бъде открита при никой друг уред на пазара. Започвайки от тяхната преносимост и дълъг живот на батерията, и стигайки до сравнително ниските им цени. Ето малко повече за всяко едно от споменатите преимущества на таблетите:

 

 1. Таблети: лесно пренасяне – това може би е основната причина, поради която множество потребители предпочитат таблетите пред традиционните лаптопи. Ако сте на път и трябва да вземете лаптопа със себе си, това ще ви причини редица неудобства – голяма тежест, необходимост от специална чанта и т.н. При таблета обаче подобни затруднения не стоят на дневен ред. Таблетите са тънки и леки устройства, чието пренасяне няма да представлява никакъв проблем за вас. Независимо дали пътувате в обществения транспорт, седнали сте в близкото кафене или пък се забавлявате с приятели, винаги има възможност таблетът да бъде до вас и да ви осигурява достъп до всички любими и често посещавани места в мрежата.
 2. Таблети: удобство при работа – малките екрани на смартфоните затрудняват четенето от определени сайтове, а в случай, че искате да се занимавате с някаква по-сериозна дейност онлайн (писане на мейли, работа и преглеждане на проекти), задачата става почти невъзможна. За разлика от тях, таблетите притежават по-голям и функционален екран, работата с който е изключително проста и лесна. Или казано с други думи, таблетите ще ви гарантират в пълна степен мобилността на смартфоните, като освен нея добавят и по-голямо удобство при работа.
 3. Таблети: издръжливост на батерията – издръжливостта на батерията на таблетите надминава значително същата при лаптопите. Обикновено таблетите могат да се използват за период от 7-8 часа, преди да се наложи да бъдат заредени отново. Което ги прави изключително подходящи устройства за дълги пътувания с автобус или влак например. Вероятно добре знаете, че при лаптопите нещата съвсем не стоят по този начин. За да ви вършат работа по време на подобни пътувания, в превозното средство трябва да е налице електрически контакт, откъдето да ги зареждате периодично.
 4. Таблети: ниски цени – таблетите се предлагат на пазара на доста по-ниски цени от лаптопите. Това обаче не пречи един таблет да притежава мощност и функционалности, равни или дори по-големи от тези на повечето лаптопи. Последното на практика означава, че благодарение на таблетите получавате същия (или по-висок) положителен ефект при ограничаване на разходите, които трябва да направите. Една несъмнено изгодна сделка за вас, нали така?

Как да изберем подходящия таблет за своите нужди?

 

Таблети 2 изящни

Таблети от високо качество

 

Закупуването на таблет при всички случаи е сериозна инвестиция от финансова и житейска гледна точка. Именно затова е важно да направите правилния избор на продукт от тази категория. За целта ще ви помогнат някои водещи характеристики на таблетите, като например размер и операционна система, памет и резолюция, марка и цена. В следващите редове ще имате възможност да научите най-важното за въпросните фактори, свързани с избора на нов таблет.

 

 • размер -  размерът на таблета е от изключително голямо значение с оглед осигуряването на максимални дози удобство и комфорт за вас като потребители. В този смисъл ви съветваме да направите избора си по отношение на споменатия аспект спрямо вашите лични навици, нужди и предпочитания. Най-малките таблети с размери около 7 инча е възможно да не са достатъчни, ако използвате таблета си за по-сериозни и специфични задачи, свързани с работата ви например. От друга страна пък таблетите с прекалено големи размери могат да се окажат леко неудобни при носене на дълги разстояния.  
 • операционна система – към момента най-предпочитаните от притежателите на таблети операционни системи са Android и iOS. Това обаче съвсем не означава, че набиращите все по-голяма скорост в своето разпространение таблети с Windows не са също отлична опция за вас. До голяма степен отново всичко зависи от вашите потребности и желания. Системата на iOS е проста и лесна за използване, докато тази на Android  е подходящ избор за хората, които често залагат на продуктите и услугите на Google. 
 • памет – RAM паметта на таблета е от голямо значение за възможността да инсталирате различни приложения и игри, както и да съхранявате музика, снимки и други файлове. В този смисъл ви препоръчваме да се насочите към таблет с RAM памет от 2 GB нагоре, която би удовлетворила напълно вашите нужди и изисквания.
 • резолюция – резолюцията на дисплея е още един фактор в процеса на избор на таблет, с който не би трябвало да се правят никакви компромиси. Повече от ясно е, че колкото по-висока е резолюцията, толкова по-добра работа ще ви върши съответният таблет. И все пак като разумна граница по отношение на този аспект могат да се поставят таблетите с резолюция 1280 x 800 пиксела. Таблетите, имащи по-малка резолюция от споменатата, е твърде вероятно да не предложат качеството, което очаквате като потребители.
 • марка – марката на таблета също не бива да се пренебрегва. Препоръката ни към вас е да залагате на таблети от утвърдени в световен мащаб брандове и марки, ясно доказали във времето качеството и надеждността на своите продуктови гами. В магазини Техмарт могат да се намерят най-добрите модели таблети на производители като Samsung, LENOVO, ASUS, Acer, HUAWEI и т.н. Която и от въпросните марки да изберете, със сигурност ще получите продукт от категория „Таблети“, отговарящ на най-новите стандарти и изисквания в сферата, и предоставящ ви максимални дози удобство и комфорт при работа.
 • цена – разбира се, закупуването на таблет по своята същност е една никак немалка инвестиция за средностатистическия потребител. В този смисъл няма как и цената да не бъде спомената като основен фактор в процеса на избор на нов таблет. С оглед удовлетворяването на нуждите и възможностите на максимално широк кръг от потребители, ние от магазини Техмарт сме включили в своя каталог таблети от всички ценови класове. Цените на таблетите при нас започват от порядъка на 130 – 150 лв и достигат до 900 – 1000 лв. Така всеки потребител може спокойно да избере съотношението между цена и характеристики на таблета, което е най-удачно за самия него.

Таблети – полезни съвети и практики

 

Таблети 3 безупречни

Таблети за специални клиенти

 

Накрая завършваме с няколко полезни съвета и практики, които ще ви помогнат да извлечете максимално количество ползи и преимущества от своя нов таблет, както и да го запазите в отлично състояние за възможно най-дълъг период от време. Въпросните съвети са свързани с начините за зареждане на батерията, за избиране на наличните приложения на устройството и за използване на отделните му свойства и функции. Ето какво е полезно да знаете в тази посока:  

 • премахвайте излишните приложения – при започване на работа с новия таблет вероятно ще откриете, че той е пълен с най-различни приложения, които са били предварително заредени на него. Възможно е голяма част от тези приложения въобще да не са ви нужни, а само да заемат излишно пространство. Затова ви препоръчваме още в самото начало да прегледате списъка с приложения на вашия таблет. И ако смятате, че някои от тях не са ви необходими и няма да ви потрябват в бъдеще, не се колебайте да ги премахнете веднага.
 • улеснете максимално писането – има редица функции за таблети, които ще направят възможно постигането на такава цел. Една от най-популярните и предпочитани от притежателите на таблети е функцията Swipe. Тя се поддържа на повечето таблети с операционна система Android. Swipe функцията ви позволява да изписвате букви и цифри, думи и дори текстове, директно на екрана на вашия таблет. Голямото преимущество на тази функция се крие в изключителната точност и прецизност при разпознаването на отделните букви и цифри. А ако понякога се получат малки разминавания, незабавно могат да се направят необходимите корекции, тъй като функцията дава възможност за избиране на допълнителни предложения.
 • грижете се за батерията – за батерията на таблета трябва да се полагат непрекъснати грижи, за да може тя да ви върши работа възможно най-дълго. В никакъв случай не оставяйте батерията да падне до 0%, защото това оказва негативно влияние върху нейния живот и функционалност. Препоръчително е батерията през цялото време да се държи заредена в границите между 45% и 90%. По този начин ще се спомогне максимално за запазването на нейното отлично състояние във времето.

 

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-подходящия таблет за вашите навици, нужди и предпочитания!

 

 

 Кои са преимуществата на таблетите

Как да изберем подходящия таблет за своите нужди?

Таблети – полезни съвети и практики

Виж повече
product_category_article_close
https://techmart.bg/
НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН   *5577

Количката е празна