Национален телефон
Влез 0 Количка
Категории

Филтър

4
22
1
1
18
12
22
12
Брой продукти
Сортиране
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника
Лов на техника

Ютии

 

Ютията е уред, без който повечето съвременни потребители не биха могли да си представят своето ежедневие. Тя играе ролята на верния помощник на човека, благодарение на когото той винаги се появява в спретнат и елегантен външен вид в офиса, на обществени събития, партита, срещи с близки и познати. Именно тази роля на ютията я прави толкова използван и популярен уред днес. В резултат и предлагането на ютии на пазара се обогатява непрекъснато, включвайки нови модели и типове такива. Вероятно за вас като потребители е трудно да се ориентирате в разнообразната гама от ютии, налични в търговските обекти. В следващите редове ще ви дадем ценна информация, която да ви помогне да се насочите към наистина най-подходящия за вашите изисквания и нужди продукт от категория „Ютии“.

 

Ютии

Ютии - ютия Philips

 

Как да изберете правилната ютия?

Когато става въпрос за закупуване на ютия, трябва да се обърне необходимото внимание на всеки един от нейните елементи. Започвайки от покритието и резервоара за вода, и стигайки до лесната употреба и притежаваните допълнителни функции и екстри. Нека да научим малко повече за тези фактори, влияещи върху процеса по избор на подходящата ютия за дома.

  • покритие – започваме от покритието или гладещата повърхност, защото освен елемент с голямо значение, то е и едно от първите неща,  които се забелязват в процеса на оглеждане на ютията. Покритието с алуминиева плоча например прави ютията по-лека и удобна за използване. Тефлоновото такова пък ограничава до минимум риска от залепване на дрехите. Ютиите с керамична плоча от своя страна притежават висока мощност, но са малко по-тежки и некомфортни за ръката.   
  • резервоар за вода -  резервоарът за вода е следващият елемент, на който е препоръчително да се обърне внимание. По отношение на неговия обем може да се каже, че стандартните стойности клонят към 250 мл. Но вземането на ютия с по-голям резервоар, побиращ около 400 мл. вода например, в никакъв случай няма да бъде грешка от ваша страна. Препоръчително е обаче да следите за наличието на антиваровикова игла, осигуряваща надеждна защита на повърхността от потенциално образуване на варовик. 
  • мощност – мощността също е определящ критерий за избора на ютия, които потребителят ще направи. Когато става въпрос за парни ютии, ви препоръчваме да се насочите към такива, произвеждащи минимум 8 грама пара в рамките на 1 минута. Така няма да имате проблеми по отношение на идеалното изглаждане на дрехите си, независимо от какви материали и платове са направени те.
  • допълнителни функции и екстри – допълнителните функции и екстри на една ютия също са от решаващо значение за крайния избор на потребителя. Свойството за автоматично изключване например ще ви накара да забравите за непрекъснатите си мисли и тревоги, свързани с това дали сте изключили ютията преди излизане от дома. На пазара могат да се намерят и ютии с функции за самопочистване и отстраняване на котления камък. Подобни функции значително ще ви улеснят в стремежа да поддържате уреда в отлично състояние за дълъг период от време.
  • производител – и не на последно място, от значение е и кой е производителят на набелязаната от вас ютия. Съветваме ви винаги да залагате на ютии от утвърдени на пазара марки, доказали във времето качеството и надеждността на своите продуктови гами. В магазини Техмарт можете да намерите ютии, част от каталозите на световноизвестни марки като Philips, Tefal, Bosch и ARIELLI, чиито уреди ще отговорят напълно на нуждите и изискванията ви. 

Ютии - Как да изберете правилната ютия?

Ютии - ютия Philips

Полезни съвети при използване на ютията

Завършваме с няколко съвета, които ще ви бъдат от полза при използване на новата си ютия. Тези съвети са свързани от една страна с методите за постигане на по-голяма ефективност в процеса на гладене, а от друга – с добрите практики за почистване и поддръжка на ютията. Ето основните неща, които трябва да знаете по тези теми:

 

  • подредена дъска – на първо място, дъската, на която предстои да гладите със своята ютия, трябва да бъде освободена от всички други излишни предмети и принадлежности. Оставяйки на нея единствено дрехата, която ще се глади, ще можете да реализирате прецизно самото гладене, без да пропускате някои нежелани гънки.
  • предварителна проверка – преди да започнете същинското гладене, хвърлете още един бърз поглед на ютията. И по-специално проверете за това дали тя не е замърсена или пък прекалено нагрята. В подобни състояния ютията често може да повреди вашите дрехи, като ги изгори или пък остави петна от мръсотия по тях. 
  • тип на дрехата – обърнете внимание и на типа на дрехата, която гладите със своята ютия. При ризите например маншетът на ръкава е препоръчително да бъде разположен в тясната част на дъската, докато яката задължително трябва да се изглади от двете страни.  Добра практика за вълнените дрехи пък е да се минават през влажна тъкан, за да не остават следи от ютията. 
  • почистване на самата ютия – на пазара се предлагат различни препарати за почистване на ютии, но ако сте достатъчно умели, и домашните хитринки ще ви свършат отлична работа. Неприятната миризма на мухъл, идваща от резервоара на ютията, се премахва с малко бял оцет, разтворен във вода. Трябва да нагреете ютията до най-висока температура, докато изсипаната в резервоара смес се изпари напълно. След това изплакнете с чиста вода и резултатът ще бъде повече от забележителен.

Ютии - Полезни съвети при използване на ютията

Ютии - ютия Tefal

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-подходящата ютия за вашия дом!

 

Как да изберете правилната ютия?

Полезни съвети при използване на ютията

 

Виж повече
product_category_article_close
https://techmart.bg/
НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН   *5577

Количката е празна